Friday, March 11, 2011

Tetiba Teringat Dol Sot Bi Bim Bap !

Assalamuaalaikum....

selamat hari jumaat..


sekarang belog selalu je terbiar..almaklum la busy weh !
dah last sem nih banyak keja nak kena buat so belog terpaksa letak tepi... T.T


tadi ed da blogwalking kat blog Incek Fik
dia melancong kat korea beb ! jeles tol !
korea memang cantek ! * dah lama idam nak g sana huhu 
Incek Fik da cite sal makanan korea...sedap kot !

tetiba da 1 makanan nih macam dol sot bi bim bap terus teringat masa ed g miD makan bi bim bap tuh 
sedap weh ! ed suka...bi bim bap tu always panas sampai suapan yang terakhir still ag panas tau. u all try la mam tak rugi tapi make sure yang halal tau.
kat korea kan selalu sejuk so makan diorang kena la panas panas.
masa ed makan bi bim bap ari tu hampir hampir melecur lidah nih huhu
batak wei ! tak penah makan. tau sumbat dalam mulut je haha.
cara makan pun ed tak tau...nasib akak casher tu gtau cara nak makan huhu.
cuma 1 je ed tak makan kimchi...
masam la...tekak tak ley nak terima. * nampak sangat la tekak orang kampung ngeE~ haha
kimchi tu jeruk kobis tu la masam cikit.


ni la dol sot bi bim bap
yang bekas itam tu nasi, ayam, sayur, telur n kat sebelah tu kimchi & jeruk pe tah n kat depan tu plak sup rumpai laut kot. * pandai pandai je 
yang len tu tak berkenaan okeh !
* yang len tu makanan kawan kawan ed 



control ayu minah nih haha ! 
tu la supnya...nampak separuh je dalam pic.


adeh ! terliur sudah...pale hotak duk pikir menatang nih je weh ! bila la dapat makan ag.


maceh sudi baca. flying kisS tuk u all mmMUuuahh!

8 comments:

Novelgurl said...

Salam..sedapnya makan mknn korea ..jels !

ehda said...

novelgurl : hehe...jom la g mam awk bnje ed ngeE~
try la mkn sedap jgk tau ^_^

Nurul Atika said...

anda direview, http://ikachenta.blogspot.com/2011/03/hari-sabtu-hari-mereview-blog-3.html

topimagine said...

terjah dari blog review cik nurul atikah :)

ehda said...

nurul ika : hehe thnk dear review kn blog ed ^_^

ehda said...

topimagine: maceh dtg terjah blog yg usang nih huhu

KUREKURE COMEL said...

sedap ke?ada kate xsedap....


nak try jgk....terliur tgk ni...
hihihi...

ehda said...

KUREKURE COMEL : hehe...sedap jgk ala2 nasi gorng la dlm 2 smua da.. try la.. *eh mcm perli sye je bab tliur 2 huhu :p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mY gEnG