Sunday, April 7, 2013

Saya...2013??

Assalamuaalaikum 




I'll back... *insyaAllah*

Saturday, December 31, 2011

New Year 2012 ??


hye korang..
dah nak masuk tahun baru lah kan.
mesti semua pakat duk pasang azam baru kan, kan...
haku...macam biasa lah azam baru akan tercipta tak kira detik atau waktu tak payah nak tunggu tahun baru bagai lah..
dah malas nak celoteh bebanyak..
happy new year 2012 from me
may Allah bless u all
v
v
v




sekian,




Tahniah Kawan



tahniah tuk kawan-kawan haku nih...
de yang jadi tunang orang de yang dah jadi isteri orang pun.
tumpang gembira tuk korang semua..






 ni dayah..kenal masa amik lesen keta.
dia memang cool lah senang wat kawan campak la kat mana pun mesti boley hidup hee
pada 10/12/2011..si kecil molek nih bertunang dengan encik biskut lutut *nick name jek*
tahniah ye kawan..ase betuah dapat jadi kawan dayah.






ni pulak sahabat dari sekolah rendah..noorshazlin @ lin
dah jadi isteri orang pun dia..pada 17/12/2011
tahniah weh...sayang hang lah ! 
walaupun dah bergelar isteri orang tapi hang still contact member2





ni kawan sekolah menengah..mira
dia jenis sempoi je..sempoi2 pun dah jadi wife orang
tanggal 25/12/2011 rasmilah beliau sebagai isteri kepada am *nick name jek*
tahniah sangat..lau tak salah hari ni majlis blah pangantin lelaki kat tapah.
seronok lah duk bersanding huhu.


i will miss u all damn much..
seronok tengok kawan-kawan dah kawen n bertunang tumpang gembira.
haku doa kn u all bahagia sampai ke syurga..amin.

korang mesti nak bagi soalan cepu cemas kat haku kan..
tak payah tanya meh nak bagi tau.. *over jek !!* c(;
haku muda ag..keja pun belum hee
nak kawen tuh lambat ag kot
tu jek..okeh !

sekian,


p/s : lau dh sampai seru de lah..tahun bila tu tak tau lah :)

Monday, December 26, 2011

Sunday, December 18, 2011

Rambutan Masam


hye..moga sihat walafiat

haa korang tau tak or penah makan rambutan masam 
sapa orang kampung mesti tau *cakap je ngeE orang bandar jangan marah*
meh nak bagitau rambutan masam tuh macam mana.
korang penah makan tak rambutan yang isinya xlekang dari biji??
rambutan jenis tu lah yang best wat jeruk okeh.
lau kat kampung haku panggey rambutan masam lau rambutan jenis macam 2.
walaupun isi tak lekang dari biji tapi sedap sangat, lau dah masuk mulut mesti nak buh lagi dalam mulut hehe.
tak caye korang try la..
hari tu haku balik kampung..tengok2 da rambutan masam nih *tas pokok*
so pe lagi ajak mak kait la hehe.. *actually mak yang kait haku tak pandai kait huhu*
ikut ati nak amik banyak n banyak lagi tapi apa kn daya tak tercapai oleh galah hehe.
bila dah agak banyak tuh masti lah tak larat makan kn..
so mak haku pun amik bawak balik buat jeruk rambutan masam *tak nk membazir*


okeh ni cara wat jeruk muktan masam *rambutan masam*

1- buh rambutan masam dalam bekas n buh garam agak2 la lau banyak muktan tuh banyak la garam tuh ok.



2- buh ayak *air* la..pasti kan semua mauktan tuh tenggelam dalam ayak. 



3- tutup bekas tadi n tunggu hasilnya.. 



nak tau hasilnya...kena la tunggu hehe.

tak sabar nak santap jeruk muktan..nyummy lah !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mY gEnG