Sunday, August 14, 2011

Kantoi !!

assalamualaikum w.t.b

perhH lama giler tak bukak blog..
rindu banget kat buah hati yang 1 nih !! 

kantoi..?? pe yang kantoi erk?
dah bulan puasakan so mesti la kantoi tak puasa..
tapi..tapi..bukan ed okeh.
al kisahnya macam nih...

hari sabtu 13 Ogos 2011 
ed bertolak dari Melaka ke Penang..drive sendiri tau ada sorang kawan tapi dia tak boleh drive.
memang penat tahap gaban la..time tu plak ed demam dengan puasa lagi. 
nak buka puasa sayang plak so terus kan je puasa.
bila dah drive mesti penat kan so stop la kejap kat R&R Sungai Perak.
kebetulan plak masa tu waktu zohor pun dah masuk boleh la solat sekali sambil rest.
agak lama la jugak rest kat situ.
dah selesai solat n rest ed pun gerak kat kereta.
time tu badan ed panas sangat so nak pakai la cool fever.
tengah cari cool fever, tetiba da la 1 keta viva nih park kat sebelah.
sambil duk cari ed heran la nape kawan ed nih duk usha baik punya, sekali kawan ed cakap 'eh tak puasa' so ed pun pe lagi dengan pantasnya toleh kat sebelah. 
perhH ! sedap je laki tu minum air 100plus, botol besar lak tuh. 
kawan dia 2 orang kat depan muka dah lain, yela dah kantoi..sah2 semau tak puasa.
yang tak leh blah tu dia wat muka slumber je.
lau ed la malu weh !!
walaupun ed nih perempuan *dapat cuti* nak makan siang-siang sengan, mau semua pintu n tingkap tutup rapat baru la makan, tu pun makan tak tenteram.
tapi diorang nih...malas la nak cakap.
nak kata penat, ed pun penat drive jauh jugak macam diorang, yang ed tau dia pun drive jauh sbb plat keta diorang 'K' *KEDAH*
ed ni lagi la demam boleh je puasa.
bukan nak bangga diri..cuma nak u all pikir baru kena uji sikit dah tak puasa.
selagi boleh tahan la..melainkan mendatangkan mudarat kat diri tuh boleh la bebuka.
nampak sangat tak kuat.

renung-renungkan..
salam ramadhan

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

mY gEnG